Apr 29, 2011

LELAKI DAN SUMPAH

Petang ni akan berlaku lagi sumpah lahnat.

Ape pulak ler aib yang akan terbuka selepas ni.... Kita tunggu.

Apr 28, 2011

KISAH LELAKI TUA DAN SEEKOR KUCING

Di sebuah kampung, hidup seorang lelaki tua, Pak Abu bersama kucingnyer, Eton hidup di Kampung Y.

Pak Abu yang sebatang kara, namun hidupnya bahagia.

Pak Abu merupakan seorang yang berpewatakan warak dan disenangi oleh semua orang kampung.

Pada suatu hari, Kampung Y dilanda banjir besar. Hujan mencurah-curah tanpa henti.

Air sudah hampir naik ke dalam rumah Pak Abu. Pak Abu terus terusan berdoa agar Allah memberikan petunjuk supaya dia dapat menyelamatkan diri.

Dan datang lah seorang pemuda dan sampan buruknya untuk menyelamatkan Pak Abu,

" Mari ler Pak Abu oii.. Ayor makin tinggi ni..."


" Tak per ler Sepul oii... Aku ni banyak dah berdoa pada Allah, insyaallah aku selamat"

Air semakin lama makin naik, hingga hampir menenggelamkan rumah, dan Pak Abu menjerit kepada kucin nyer, Eton.

"Eton! Cepat panjat atas bumbung! Air dah naik ni!"

Pak Abu dan kucingnyer yang terlebih DHA tu pun berusaha memanjat bumbung rumah sementara bantuan tiba.

Setelah berada di atas bumbung, Pak Abu tak henti-henti berdoa kepada Allah agar diselamatkan.

Tiba-tiba datang sebuah bot penyelamat,

" Pak Abu, moh ler naik, ayor makin lame makin tinggi ni..." kata penyelamat itu.

" Tak ape le... Mike pegi ler selamatkan orang lain, aku ni dah berdoa pada Allah agar selamat. Idak usah ler mike risau yer..."

Maka bot itu pun berlalu...

Air makin naik hingga ke paras pinggang Pak Abu.

Pak Abu masih terus berdoa agar Allah menyelamatkannya.

Kemudian datang pula sebuah helikopter,

"Pak Abu, moh ler cepat naik!!!"


"Tak ape, aku berdoa banyak-banyak, nanti surut ler ayor ni! Insyaalah Allah bagi aku petunjuk untuk selamatkan diri... Pergi ler mike selamatkan orang lain!"

Pak Abu terus berdoa, berdoa dan berdoa...

Akhirya Pak Abu dan Eton mati lemas kerana dihanyutkan air.

Pak Abu dan Eton yang dah mati tu pun berjumpa di alam lain, maka Pak Abu tetibe bersuara,

" Tuhanku! Mengapa Kau tidak makbulkan doaku agar aku selamat dari banjir itu? Kenapa? Aku tidak henti-henti berdoa agar Kau berikan petunjuk supaya aku dan Eton selamat dari bencana itu! Kau tidak adil!"

Tetibe ada suara menjawab,

" Yeop, cer pikir.. cer pikir... Allah dan hanto sampan, bot penyelamat, dan sebesor besor helikopter kat deme untuk selamatkan diri deme. Ngepe deme tak naik yeop!! tak cukup ke sampan, bot, helikopter tu sebagai petunjuk supaya deme selamatkan diri??? tak pasal-pasal teman pun kiok same ngan deme", kata Eton, si kucing.

P/S: Mereka di alam lain. Jadi jangan pelik ngape Eton buleh bercakap. lapo puler awok petang-petang ni. Jom makan karipap.

Apr 27, 2011

SURAT KHABAR

Giler siut...

Dah lame sungguh aku tak baca paper...

Dulu rajin baca, tapi bila kes Altantuya jer kat frontpage manjang...

Aku terus cakap,

"Hish.. Tak ado citer lain hape...." (kes dia dah senyap pulok)

Beberapa ketika kemudian, aku membaca newspaper semula.

Sekarang tak baca dah.

Sebab tak ade citer lain selain

LELAKI Y;

VIDEO ITU; dan

JAM TANGAN OMEGA.

Tak ada citer lain ker?

Citer Usop Wilcha ker....

AKU ORANG MELAYU

Alasan kuat aku untuk tajuk diatas,

adalah sebab aku tak boleh

TAK MAKAN NASIK.

Percubaan diet tanpa nasik, GAGAL lagi.

DEDIKASI KE P.O.Y.O.?

Arggghhhhh...

Aku sakit perut.

Bukan nak beranak, tapi gastrik.

Dah lama aku tak kena gastrik.

Last time kena attack, 2008.

Dan aku kena gastrik since hari Isnin lagi.

Tapi aku kena bertahan, sebab bosh ada presentation depan TPM esok,

dan aku kena siapkan talking point untuk presentation dia.

Maka aku paksa diri untuk bangun pagi dan bersiap menuju ke opis.

Walaupun terbongkok bongkok menahan sakit.

Berdedikasikah aku?

Atau aku nampak pocoyo poyo?

Sila rujuk kamus online untuk fahamkan maksud kedua-dua perkataan.

Apr 26, 2011

27TH BELATED BIRTHDAY

Tahun ni aku dah 27 tahun.

Bulan lepas sambut besday...

Aku nak tulis pasal besday aku sebab:

Aku tak dapat lagi hadiah besday cari lagi hadiah besday untuk diri sendiri tahun ni..

So sekarang tengah pikir...

Ape aku nak bagi hadiah untuk diri sendiri nih?

Bagi idea sket.....

P/S : Aku tak suka hadiah yang worn, macam kasut, mekap... Lelame habis dan tak leh tengok sampai bila-bila...

Apr 20, 2011

3RD DAY

Hari ini hari ketiga.

Hari ketiga datang bulan? TIDAK

Hari ketiga lewat datang bulan? TIDAK

Hari ketiga dapat gaji? PUN TIDAK

Hari ini hari ketiga aku hidup tanpa nasik. Sekali lagi.

Nasib la. Dah nak dekat 5 bulan tapi berat masih tetap tak turun-turun.

Maka crash diet lah penyelesaiannyer.

Perut dah berkeroncong minta belas kasihan.

Tapi aku buat tatau jer. Nasib arr....

Apr 14, 2011

BABY OH BABY

Deme ingat tak awok pernah post pasal ada deputy of the European Parliament yang bawok anak dia dalam hari lagi pegi meeting...

Beso dah budak tu... Masih ngikut lagi mama dia pergi miting... Comey pulok...

Дочь мамы-депутата подросла (4 фото)

Дочь мамы-депутата подросла (4 фото)

Дочь мамы-депутата подросла (4 фото)
Дочь мамы-депутата подросла (4 фото)

Elok bebenor kalu dia angkat tangan sekali.... Mak nyer pun dah lawo ler sikit banding gambo sebelum ni...

MAAF, COKE TIDAK DIJUAL DISINI

Hakimsa (kanan) dan pembantunya pelawa anda cari Coke dalam peti sejuk di restorannya

Duduk dan order satu Coke. Besar kemungkinan anda akan terperanjat sakan. Tidak pernah anda memasuki mana-mana restoran mamak dan tidak dihidangkan minuman lazim anda. Tidak pernah.

“Kami tak jual Coke di sini. Maaf,” kata pelayan beruniform di Restoran Hakim Seksyen 7, Shah Alam Worldwide. “Tetapi kenapa?,” anda bertanya agak kecewa dan juga hairan. “Oh, sebabnya Coke salah satu produk yang secara terang-terangan membantu Israel. Si Zionist tu?,” dia menjawab, anda pula termalu kerana dididik kepada siapa anda patut berpihak.

Menurut ampunya Restoran Hakim,

MAKE A SENTENCE USING NUMBER 1 TO 10

Ah Beng was asked to make a sentence using


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10.

Not only did he do it 1 to 10, he did it again from 10 back to 1. This is what he came up with.....

1 day I go 2 climb a 3 outside a house to peep. But the couple saw me, so I  panic and 4 down. The man

Apr 11, 2011

GELAGAT USOP WILCHA PADA ABPBH 2010

TIMUN DAN DURIAN

Aku mentimun.

Bergolek luka, digolek pun luka.

Bila luka, pandai-pandai la cari ubatnyer...

Sampai bila aku mampu menahan sakit, itu belum tahu...

Tapi bila aku dah tak tahan sakit, aku akan tuntut janji manis taukeh durian kat aku dulu.

Taukeh durian janji, bila-bila aku nak, dia akan pulangkan aku balik pada taukeh timun di Pasar Presint 8 tu.

Padan la muka aku, tak sedar diri tu timun, cepat sangat tergoda dengan janji manis taukeh durian dan bau durian Musang King yang sodap tu.

Sekarang kan dah sakit...

P/S: Tapi bila durian dah jadi tempoyak, timun jugalah yang menenyeh-nenyehnya... Sedaaapppp...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?