Apr 28, 2010

SEKEPING GAMBAR, SERIBU PENGERTIAN

Apa yang korang nampak dalam gambar ni?


Penderitaan?
.
.
.
Kasih Sayang?
.
.
.

Keinsafan?
.
.
.

Bersyukur?
.
.
.

Apr 26, 2010

IS THERE ANY AIR LEFT FOR ME????

I'm exhausted. I feel unable to breathe. Today is very tiring. Meeting starts as early as 9.00am. Continued to the evening. I don't even have time to pump my breastmilk. Phew! The results of the meeting is also tiring. Objectionable. Annoying. I NEED A BREAK!!!!

Apr 19, 2010

ADWA AND HIS NEW CARSEAT

Bought this COMBI COCCORO carseat last Saturday at The Baby Loft, Kepong at RM699.00 (price before discount was RM999.00).

MY NEW ASSISTANT ;)

Yeay!!!! Akhirnya impian aku nak ada berastpump baru tercapai!!!

Apr 16, 2010

BREAST PUMP MAHAL ~ KEMAHUAN ATAU KEPERLUAN?

Aku dah pernah review pasal breastpump nih... Impian hati memang nak beli Medela Freestlye, tapi hargenyer tak mampu...

Apr 15, 2010

LATEST WINDOWS OS - CHINA VERSION


CLICK ON PICTURE FOR LARGER VIEW





HAHAHAHAHA......

SHOE LACES ~ INTERESTING ONE ;)

Phewww!!! I only got few minutes to share this with you guys, then I have to get back to my work. My encik boss is not around and I have to attend thousands of meetings (che che che... poyo) but since blogging is my passion, I'm trying my best to keep my blog updated.

Apr 14, 2010

NO STRINGS ATTACHED

That idioms really reminds me of my stupid broadband service provider, *****. At first place, they promise high speed 3G connection in my area. I'm currently using 1.5Gb for RM48 per month. The main reason why i chose to subscribe wireless internet connection is for my own mobility. Meaning, I can surf wherever I want, whenever I want.

NEW SEARCH ENGINE ~ MYLOOK



MyLook, search engine terbaru yang baru aku dengar... Berapa ramai antara korang yang pernah dengar pasal search engine ni?

TANDA-TANDA KECIL KIAMAT DAH ABES?

1. Seorang isteri bekerja dalam satu syarikat dengan suaminya. (Malah isteri berpangkat lebih besar)
“ Dari riwayat Ibnu Masud: "Di pintu gerbang (dekatnya) hari kiamat: Salam hanya kepada orang yang khusus (sudah dikenalinya) , tersebar dan berkembangnya perdagangan sehingga seorang isteri membantu suaminya berdagang" - Sahih Lighairihi Riwayat Ahmad

Apr 12, 2010

CANTIK KE?

Semua orang pompuan nak cantik, tu tak dinafikan. macam mana korang nak define perkataan cantik, terpulang kepada individu. Aku nak menulis tentang kecantikan luaran, secara fizikal. Secara umumnya kita akan kategorikan seseorang sebagai 'cantik' apabila melihat wajahnya. Ada juga yang menganggap 'cantik' adalah lebih sesuai merujuk kepada budi pekerti serta keperibadian seseorang.

Apr 8, 2010

ADWA'S FIRST WORD!!!

Today is my luckiest day in my life i guess, able to capture my baby's first word this morning. He woke up at 6.30am, and surprised me by saying "Mama" and "Abah" for the first time! Thank God!!!! This moment was priceless!!!!

Apr 7, 2010

GELAGAT ADWA MASA MONTHLY CHECK UP

Aku rakam video ni semalam, masa Adwa check up untuk 6 bulan kat Klinik Kesihatan Presint 9. Sementara tunggu turn Adwa jumpe nurse, Abah Adwa saje je tunjukkan citer Upin Ipin kat dia... Serius fokus tak berkelip mata si kecit nih tengok kartun....

GO GO POWER RANGERS !!!


Jom-jom kite tengok Power Rangers kena inject hehehe... Go Go Power Rangers!!!!

Apr 6, 2010

RAFIQIN DARWISY - ANAK SIAPA LA YANG KURANG AJAR NIH??

ADWA IS ALREADY SIX MONTHS OLD!!!

Updated by Baby Center

Exploring with his hands

By the time he's about six months old (though sometimes it takes a little longer), your baby's hand control is developed enough that he can pull an object towards him. Once he's learned to grab a toy, he'll start to practice moving objects from one hand to the other. Plus, he may discover that letting go of something is as much fun as picking it up. Once he understands the concept of cause and effect, your baby's world will become more interesting ...

Apr 2, 2010

SHAKEN BABY SYNDROME (SBS)


Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki mendapat sawan pada pukul 2 petang tadi.Sesampai di resus room (red zone), beliau masih lagi kelihatan mengantuk dan kurang responsif. Beliau kelihatan pucat dan apa yang menakutkan kami ialah ubun-ubun depan beliau yang timbul dan mencembung (bulging). Memandangkan beliau tidak demam dan ujian menunjukkan beliau kurang darah (Hb 8g/dl), serta bayi tersebut masih kurang responsif selepas satu jam sawan, kami mengambil keputusan untuk melakukan CT scan otak ( Brain CT Scan). Scan otak menunjukkan beliau mengalami pendarahan otak yang serius, Acute and Chronic Subdural Bleed with Subarachnoid bleed! Terkejut. Kali ini ibu bayi tersebut telah pun selamat tiba dari pejabatnya. Saya bertanyakan lagi sejarah kesihatan bayi tersebut. Satu-satunya cerita atau sejarah yang relevan ialah pengasuh bayi tersebut suka menimangnya tinggi-tinggi. Bayi itu dikatakan sangat suka ditimang.

APA ITU DEMAM DENGGI?

Entri ini adalah tribute untuk Allahyarham Din Beramboi yang telah meninggalkan kita semua 12.30 malam tadi akibat Dengue Shock Syndrome. Semoga roh beliau dicucuri rahmat. Berikut merupakan sedikit info mengenai denggi. Sila dapatkan rawatan segera jika mempunyai tanda-tanda awal.

PERGINYA SEORANG PENGHAPUS LARA

Allah Maha Besar.... Darimu aku datang, dan kepadamu aku kembali...

Takziah diucapkan kepada keluarga Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri atau lebih dikenali sebagai Din Beramboi. Beliau telah menghembus nafas terakhir pada 12.30 tengah malam tadi, di Hospital Selayang akibat demam denggi berikutan beberapa organ dalamannya telah gagal berfungsi.

Sesungguhnya negara meratapi pemergian beliau, kerana tiada lagi hilai tawa pendengar setia radio ERA di pagi hari... Tiada lagi seniman gila-gila yang akan menghiasi saluran Warna di ASTRO.

Aku kehilangan kata. Rasa macam baru semalam aku dengar lawak bodoh dia kat ERA. Baru semalam aku dengar dia soh orang vote untuk dia untuk Anugerah Bintang Popular esok... Aku gerenti dia akan menang... Tapi untuk apa? Dia dah tak ada untuk merasa semua tu.... Buat anak-anak allahyarham, tabah lah menghadapi kehilangan ini...

Untukmu seniman, Al- Fatihah..

Apr 1, 2010

DIN BERAMBOI : TIADA LAGI HILAI TAWA AKU DAN SUAMI DI PAGI HARI


Seperti yang korang sedia maklum, Pak Din dimasukkan ke hospital dan sekarang berada di ICU. Last berita yang aku baca semalam dia dah stabil dan tidak koma seperti yang di gembar gembur oleh sesetengah pihak.

Well, anak dia kata dia suspek denggi berdarah, dan doktor tengah buat ujian jugak sama ada dia kena jangkitan virus kencing tikus. Apa-apa pun, sama-sama kita doakan kesihatan Pak Din. Aku pasti tak seorang pun mahu kehilangan manusia yang lawak dia paling best asbestos kat muka bumi nih.

"Pak Din... Cepat-cepat la okay.. Buat lawak balik... Tak bestlah pepagi dengar ERA tak de suara Pak Din... Tak dengar lawak bodoh Pak Din tu..."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?