Mar 27, 2010

KENAPA SAYA SUKA KERJA GOMEN

Hari ini saya akan bercerita mengapa saya suka bekerja di gomen atau menjadi seorang penjawat awam:

Mar 25, 2010

SENYUM KAMBING : SURAT DARI ISTERI YANG MERAJUK..

Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jaga lah diri abang dan kereta abang baik-baik... Cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini...

PENIPUAN INTERNET - HATI-HATI!!!

Pagi ni aku bukak e-mel.... dan dapat satu e-mel dari maybank group... Emel nyer berbunyi...

Mar 23, 2010

ALHAMDULLILAH, PRAISE TO ALLAH....

Alhamdulillah, my collegue, Dayang Faizah Awang Maliki gave birth to a cute 3.36kg princess at 2.42am today in Putrajaya Hospital. Both mummy and baby are doing fine.

Mar 22, 2010

BEAUTIFUL BLOGGER AWARD :)


Hnshhhh! Wif kembang widong I'm announcing dat I was on top of the list awarded BEAUTIFUL BLOGGER AWARD in SayaBudakBaruBelajar :D TQ Neysa! I tot she gave me dat award because I'm beautiful [ I was about to thank her for dat compliment ;) ] but dat award was for my blog -lah.. Perasan you Wanie.... Hehehe...

JANGANLAH KAU JUAL MINYAK WANGI JIKA KETIAKMU SENDIRI BERBAU TENGIK...

Entri aku nih takde kena mengena dengan bau ketiak sesape...

Mar 19, 2010

JANGAN GELAK, INI BUKAN DRAMA SWASTA

Malam semalam aku attend satu majlis pernikahan di Kelab Shah Alam... Majlis dimaklumkan akan berlangsung selepas isyak.

Sesampai di sana, semua family dah menunggu... Sementara tunggu pengantin sampai, Adwa beralih-alih tangan, ramai sungguh peminat...

Mar 18, 2010

..:ME AND MY COLLEGUE : DEALING WITH NARCISSISM AT WORK:..

What is Narcissism?

Well, the clinical term for narcissism is Narcissistic Personality Disorder (NPD). Narcissism defined as a personality disorder by the National Institutes of Health, is a pattern of behaviors that show a pervasive need for attention and admiration, as well as a lack of concern or empathy for others.

HOW TO DEAL WITH PEOPLE YOU DONT LIKE IN 3 SIMPLE STEPS...

THIS ENTRY WAS SPECIALLY DEDICATED TO MY COLLEGUE WHO SIT NEXT TO MY WORKSTATION ;)

Gone are the days when you have to fume silently as your neighbor makes that awful racket with his lawn mower, or when your co-worker becomes too nosy. After you read this article, you'll know some secrets on how to deal with people you don't like. Sometimes, life just happens to give you one for the road and if you're rather unlucky, one that you have to deal with constantly. However, you can learn how to tackle this situation better. You can learn how to deal with people you don't like.

JIRAN AKU KENA ROMPAK!

WAH.. WAH...

Gempak seh tajuk...

Tapi aku bukan saje-saje bikin gempak...

Semalam balik dari opis ada kertas terselit kat grill umah. 'Ah! Nak fogging lagik la nih.. Tak abes kes denggi nih' kata aku dalam hati.. Hehehe

Well, salah. Ada flyer, dari seorang akak nih. Umah dia kena rompak dua hari lepas. Siap attach police report lagik.Lokasi? Blakang jalan umah aku. waktu rompakan adalah siang-siang buta okay....
Hilang LCD TV SONY, Playstation, rantai emas, dan ape tah lagik aku tak ingat. Kerugian lebey kureng berbelas ribu gak lah akak tuh...Huhuu... Makin berani diaorang nih yer.. Mentang-mentang kuarters penjawat awam kosong time siang, so diaorg buat projek time siang...

Jadi, sila tingkatkan ciri-ciri keselamatan rumah anda yer... JANGAN PAKAI PADLOCK SEMATA. Sebab perompak leh potong. Pakai padlock cover/ guard. Pasang ADT jika mampu, mekacih....

Mar 15, 2010

TIADA SESIAPA YANG TERKECUALI DAN TIADA SESIAPA YANG ISTIMEWA

Berikut ucapan YAB Tun Abdul Hamid Mohamad, Pengerusi LPPR sempena majlis Pelancaran Aspirasi SPRM pada 11 Mac 2010 yang dimajukan oleh Y. Bhg. Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek bin Hassan. Tan Sri KSN meminta agar semua menghayatinya dan memahami sewajarnya...

Mar 14, 2010

ADWA DAH MENIARAP!

Adwa dah meniarap. Dan dia meniarap masa aku takder, masa aku pergi MATTA FAIR. Bila aku soh dia meniarap lagi, dia tak mo.. So secara rasminya Adwa meniarap pada 13 Mac 2010 masa umur dia 5 bulan 8 hari. Heh ;)

MATTA FAIR 2010

Minggu ni kua dating lagi...Venue : PWTC

Semalam Abah Adwa bawak pergi MATTA FAIR 2010 kat PWTC. Mak aih punyer la ramai orang weh... Mau berpuluh ribu manusia yang pergi sana...

Mar 11, 2010

KEPERLUAN ATAU KEHENDAK?

Klau entri sebelum ni aku sibuuuuuk sangat nakkan baby carrier cap Baby Bjorn yang harganya mencecah lebih RM500. Dan Abah Adwa dah belikan baby carrier Mothercare. Pun best jugak, walaupun tak secantik Baby Bjorn tuh. Huhuhu... TQ Abah Adwa...

Mar 10, 2010

..:TAK DER MOOD:..

Harini aku tak der mood...
Malam tadi laptop 'terkena' spyware.. Taip-tiap 1 minit dia akan kuar alert konon-konon komputer aku ada Land Attack (menatang apa itu Land Attack????) Ciss sungguh.. Kena format lagi.. (Lee... Tulun... :p)

Mar 9, 2010

BILA ABAH ADWA MULA BERBLOGGING...

Just drop by here...

Bersyukur kita masih ada hari ini

Blog Abah Adwa... Baru nak berjinak-jinak...

Bila dah mula blogging ni, sure addicted...

Every single thing happened on that day, sikit-sikit nak blog. Heh... (Aku la tu...)

Rasa tak puas hati sikit, nak blog... Heh... (Aku la tu...)

Welcome Abah Adwa... Selamat berblog...

Mar 7, 2010

AKU, KERJA DAN BREASTFEEDING

Aku seorang ibu yang bekerja. Aku seorang ibu yang breastfeed anak aku. So what?

Teringat la masa time-time nak abis pantang dlu, ada la mulut-mulut yang berbunyi...

Mar 4, 2010

SPOT THE DIFFERENCE

 
SPOT THE DIFFERENCE... Gamba Adwa yang diambil bulan lepas dan gamba seorang budak yang diambil 26 tahun yang lalu.

.:MY ENGAGEMENT:.

OK, korang dah tau citer pasal Adwa... Dari memula Adwa wujud dalam perut sampai la dia dah membulat macam sekarang, hehehe... Tapi citer sebelum2 tu korang tak tau kan... Kalini aku buat entri pasal majlistunang aku.... sebenarnya nak tunjuk hasil kerastangan Abah Adwa dalam 'mengerjakan' gamba-gamba tunang kiteorang. Siap bikin custom album lagik... So sesape minat nak tempah custom album ngan dia, sila contact yer...

ABAH ADWA PUNYER...

 Nak eksen sikit talent Abah Adwa dalam bab editing gamba + create custom album....

 

ADWA'S ANOTHER PHOTOSHOOT

 
What R U lookin' at?

Mar 3, 2010

HIDUNG BABY TERSUMBAT

Sekadar info.. Sebab tadi Asrida call aku dan bagitau ape dia patut buat sebab hidung baby Sarah tersumbat... Hmmm... Aku penah bawak Adwa gi klinik.. Sebab ingat dia kena selsema.. Standard la kan, letak anak kat nursery sure la kena cacamarba penyakit kat situ...

E.M.A.S.

Yer.. itu lah nama model terbaru keluaran Proton (???). Proton Emas @ Eco Mobility Advance Solution ni aku nengok dah macam rupe SMART FORTWO ngan SMART FORFOUR . Tak caya cuba korang tengok gamba nih....

Ni gamba model terbaru Proton EMAS 3....

 

Ni pulak model SMART FORTWO...




same tak??? Sekarang tengok pulak model Proton EMAS...

dan ni pulak kete SMART FORFOUR...



Same tak? Same tak? (Sambil buat muka chomel macam Puss in Boots)

CINTA SI LAYANG-LAYANG

Kredit kepada cik Kinkin... Nih e-mel yang dikirim oleh Kinkin....

Mungkin ramai dah lihat, sekadar berkongsi buat peringatan untuk semua.Gambar yang diambil oleh seorang jurufoto yang telah melariskan jualan akhbar di Perancis pada hari ia disiarkan.
Di sinilah pasangan (isteri? suami?) kepada burung layang-layang ini terlantar antara hidup atau mati, kerana dilanggar oleh kereta ketika terbang rendah.

Di sinilah ia menghantarkan makanan kepada pasangannya itu, dan menemaninya dengan penuh setia dan kasih sayang..

Sekali lagi ia terbang dan datang membawakan makanan, namun ia sangat terkejut apabila mendapati pasangannya telah mati.. Ia cuba menggerak-gerakkan pasangannya itu, satu keadaan yang jarang dilihat bagi burung atau binatang sepertinya..

Menyedari pasangannya sudah tidak bergerak, dan tidak akan kembali lagi kepadanya, ia mengeluarkan bunyi seolah-olah sedang menangisi pemergian itu dengan hiba..

Berdiri di sisi pasangannya yang sudah tidak bernyawa, merasa sedih dengan pemergian itu..



Dan akhirnya menerima hakikat bahawa pasangannya itu telah pergi meninggalkannya buat selama-lamanya....

Hidupnya kini menjadi sepi...

Begitulah kasih sayang yang Allah ciptakan antara sesama makhluq Nya..Manusia bagaimana? Pastinya burung yg ditinggalkan pasangan ... hidup menjadi sepi... kita manusia.......???

Mama Adwa : Hargailah cinta yang tergenggam di tangan... Jangan biarkan ia terlepas kerana kesilapan yang dilakukan akibat kebodohan kita... Hargailah setiap minit yang diluang bersama orang yang dicintai. Siapa tahu di masa akan datang ia akan menjadi sebuah kenangan yang akan menemani kita di kala kita kesepian seperti burung itu nanti.... Abah Adwa, loves u a lot!

Mar 2, 2010

YANG MANA SATU IDAMAN...

Yang mana satu.. Idaman kalbu poket.... Aha.... Susah betul la nak mencari baby carrier untuk Adwa nih... Aku sebenarnya berkenan sangat ngan brand Baby Bjorn.. Tapi harga dia mak aih..... Boleh beli stroller lagi satu tuh... cecah RM500++ tau tak??? Aku berkenan sangat yang ini.... Baby Bjorn Baby Carrier Original harga RM399... sangat-sangat cantik... Warna Pop Green... Ni aku letak gamba dan jugak details kain dia...


Aku pun masih mencari-cari lagi mana satu carrier yang selesa untuk Adwa & juga untuk sape yang dukung dia, yang ada good air flow sebab Adwa ni kuat berpeluh dan kulit dia sangat-sangat sensitif bila panas..

Tadi sesaje je surf internet and aku jumpe satu carrier yang best jugak kat littlewhiz.com :

Naforye Into Vogue Baby Carrier (Naforye ni macam tak berapa popular, produk dari Taiwan, tapi nampak bagus... Features macam setanding dengan Baby Bjorn jer). Harga boleh tahan. dalam seratus lebih... And support leher jugak... Suke yang ini, tapi kena tunggu green light dari Abah Adwa lah...





Gamba credit to littlewhiz.com

Mar 1, 2010

TECHNICAL PROBLEM

Maaf kepada semua follower.... Disini aku nak bagitau ada problem sikit dengan blog aku... Pagi ni aku dapat detect (lepas nisa bagitau, thanx Nisa) yang page aku langsung tak loading... Just kuar background ngan header semata... So aku usik sikit sana -sini... Aku dapat detect yang puncanyer adalah advertisement pakcik Nuffnang yang menyebabkan page aku tak load langsung... so bagi membolehkan page aku load, aku terpaksa move kan dulu advertisement Pakcik Nuffnang nih.... So mintak tolong Pakcik Nuffnang.... Macam mana nih????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?