Apr 24, 2014

Back and Pelvic Pain

My due date was estimated on May 25th.

It is about a month to go. Seriously, I can't wait no more.

Duduk depan PC 30 mins... then kena baring kat surau... Serius painful nye....

So untuk legakan, boleh try Cat Stretch macam gamba kat bawah. Boleh guna birthball jugak untuk support:

Cat Stretch Step 1
Cat Stretch Step 2
Thinking bout taking early Maternity Leave. MC ke... Keje pun dah tak produktif je macam nih. Haih...

Apr 21, 2014

Preparation For Berpantang

My list as at today :

1. Herba mandian - Settle
2. Herba tangas - Settle
3. Param - Settle. Beli kat kedai jamu Kompleks E. RM1.50 je sebijik.
4. Pilis -
5. Set Bersalin - Beli set Anugerah jelah ye nok... RM199 kat Kompleks E
6. Bengkung - 2 helai. Supaya boleh basuh hari-hari. RM 45 sehelai. Dah survey kat bengkungbersalin.blogspot
7. Stokin - 4 pasang. Rembat asben punya kikiki
8. Sanitary pad
9. Toiletteries baby - Settle.
10. Botol susu baby - Settle. Kena beli awal sebab nak train dia minum botol bila umo dia 3 hari macam Aaryan dulu

11. Pump - Ameda : Hantar servis, tukar tubing. Medela : Beli Flanges baru
12. Baju baby - Settle. Beli masa sale kat Mothercare haritu


So gaji bulan ni kena bajet untuk set bersalin, servis pam ngan bengkung lah.

Set Bersalin Anugerah - sape pernah guna?

Memandangkan bajet yang tak mencukupi sebab kereta aku belum gaji lagi dah mengada-ngada nak mintak itu ini, maka aku terpaksa lah lupakan Set Bersalin NR yang hargenye cecah RM300 tu.

Kesian tak aku?

Okay so semalam asben ada cakap pasal set bersalin yang dibacakan dengan ayat Al-Quran, so sebagai Gen Y yang sangat cekap kuikuikui aku terus mengGoogle.

Set Bersalin Anugerah. Macam gamba di atas. Ada 7 item.  Oklah tu, padan dengan harga dia RM199.

So aku hanya jumpa 1 review je dan review nya positif.

Ada ke antara readers yang pernah guna set ni? OK tak?

So gaji bulan ni aku terpaksa la lupakan nak order Pandora kat Ostolia, sebab kereta aku dah meminta-minta duit sejak dua minggu lepas lagi. Hampeh. Lenkali jangan beli kereta tua.

Apr 14, 2014

One month to go

I am teribbly nervous. Serius.

Sapa tak takut nak beranak kan. Based on my past VBAC experience, serius rasa cuak nak masuk labour room. Will I survive?

Tak sabar nak cuti bersalin but at the same time, takut sangat-sangat bila teringat all the pain, screaming, and the push push scene keep on playing in my mind.

And, I started to have this kinda hard-to-fall asleep syndrome. Pusing kanan, pusing kiri, bouncing and knee down on my birth ball did not help me to fall asleep like previous pregnancy.

What is wrong with me?

One of my fren recommended the Hypnobirthing book. So i told my man to buy it for me.

Still. I have been thinking about death lately.

Can't wait to have this little angel in my arms. Can't wait to see how pretty she is. Our little angel. All preparations has been made. All pinky winky stuff, like I wish before.

The girl we have been waiting for, finally.

Mama, abah and abang loves you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?