Dec 27, 2011

Tribute to Noria Idris (1.9.1982 - 25.12.2011)

Memula aku dan suami dikejutkan dengan status suami arwah, yang juga rakan kami.






Wajah comel dan polos (kata hubs) yang akan kami semua rindui...


Allahyarhamah Noria binti Idris meninggal selepas melahirkan bayi lelakinya  (instrumental delivery) akibat postpartum haemorrage (uterine atony) at a private centre in KB on 23.12.2011 at 6am. Transferred to Hospital Raja Perempuan Zainab II,  KB and collapsed at ED . Hysterectomy and partial bowel removal done, and her condition getting worse after noon. Her kidney shut down and brain dead. Fully depend on life support machine. She passed away at 0050 25.12.2011.. Her baby had fetal distress and currently in NICU... Doakan semoga baby arwah selamat dan sihat....

(My) last conversation wif her ~ Masa ni due date dia dah dekat.
Ni borak pasal main tipu tick2 pergerakan baby kat status Niha.
Sangat kiut dia cuba selamatkan diri sendiri bila Akram kantoikan dia yang dia tick in advance.. hehehe..
Noya..Noya... You'll be missed Mek Noya ooii..

My heart hurts like hell. I have to accept the fact that she's gone. Forever. Al Fatihah buat sahabatku, Noria Idris.

Muhammad Akram Ab Aziz : "Allah lebih menyayangimu sayangku..sesungguhnya abg redha dgn pemergianmu ini..abg sgt yakin, sayangg adalah insan yg sgt dikasihiNya, dijemput mngadap Allahu rabbi dgn keistimewaan & semerbak wangian syurga yg sedia melambai-lambai buat syg..semoga syg aman sejahtera disana....sayangku Noria binti Idris..damaikan syg disana..abg mencintai sepanjang hayat abg..love you sayangku.." (01.09.1982 - 25.12.2011)

Nama bayi diberi, Rayyan Ikhwan. Insyallah Noya, baby Rayyan akan kami kasihi, dan akan kami ceritakan kepadanya betapa besarnya pengorbanan ibunya untuk melahirkan dia ke dunia ini. Semoga dia menjadi anak yang soleh dan akan mendoakan ibunya. pergimu sebagai seorang syuhada. Semoga kau tenang disana teman, dan bergembiralah bertemu Penciptamu.

5 comments:

Mijoe said...

AlFatihah untuk Arwah Noria

saya pun ikuti perkembangan kes ini melalui isteri saya yang mengenali kawan Arwah.

sungguh tragis, tapi dia sangat istimewa kerana Allah lebih menyayangi beliau.

Semoga suaminya tabahkan hati di atas ujian yang Allah turunkan ini.

macamana dgn baby? Kali terakhir saya dgr, 50-50. Hopefully baby akan selamat dan sihat. Amin

muhamadakmalwahab said...

Al-fatihah buat arwah...

Walaupun aku tak kenal arwah dengan rapat...tapi ada la skali skala aku suka mengacau status lovey dovey arwah dengan Akram...dan aku rasa sebak bila mengenangkan bagaimana gembira dan excitednya kedua-dua bila nak menyambut kelahiran baby mereka...

Akram sentiasa minta aku tengokkan barang baby bila aku gi obesi...

Sekarang aku cuma dapat mendoakan semoga roh arwah dicucuri rahmat dan supaya Akram tabah menerima dugaan dan Allah melindungi Rayyan Ikhwan...

Amin

azah jaafar said...

miss her too...sebak hati ini...apakan daya...Allah lebih mengasihinya...my dear noria, telah kamu tinggalkan segala kekelibutan di dunia fana ini. pergi mu dgn diiringi dgn restu kasih suami mu, keluargamu, rakan2mu...semoga Allah tempatkan roh mu di kalangan mereka yang dikasihi-Nya...amin.

Mr.Ein said...

Semoga Allah menempatkan rohnya dalam kalangan orang-orang beriman..amin

herlina said...

sy tdk mgenali allahyarhamah,tp knl suami beliau. sungguh menyentuh perasaan hati seorg ibu ini,mengenangkan jerih payah seorg wanita yg bjuang melahirkan seorg anak. betapa sukarnya detik2 yg dilalui noria,namun Allah gantikan dgn haruman syurga dan kediaman indah di sana. moga kau damai di sana,Noria...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?