Nov 29, 2011

Taska di Putrajaya

Seriusly, aku rasa Adwa memang kena tukar taska. Umur dah 2 tahun 2 bulan tapi cakap pun blablabla dalam bahasa Jerman kuno.

Hanya pandai mengira, bila aku sendiri yang ajar. Hanya kenal benda, bila aku sendiri yang ajar.

So sekarang mode survey taska area sini, bajet dalam bawah RM300 sebulan lah. Adik dia nanti tetap anta ke taska Adwa sekarang, sebab senang nak breastfeed. So, aku memang sangat particular pasal taska nih.

No 1, MESTI registered dengan JKM. MESTI yer... So, antara taska yang di short-listedkan berdaftar dengan JKM di PUTRAJAYA (dalam website JKM):

1. Taska Alam Ria(Swasta)
Lot.830,Jln P9B/11,62250 Putrajaya,W/Persekutuan.
Tel-03-88811151,017-3101120

2. Taska Sinaran Kasih Dua (Swasta)
Pusat Komuniti Kuarters Apartment 17RK1,Persint 17,62150 Putrajaya.
Tel-019-2496614
 
3. Taska Permata Nasyrah(Tempat Kerja)
Lot 4G7,Jabatan Peguam Negara,No.45,Persiaraan Perdana,62100 Putrajaya.
Tel-03-88722784
 
4. Taska Di Sayang(Tempat Kerja)
Aras 2,Blok E7,Kompleks E,Kementerian Kesihatan Malaysia,62590 Putrajaya.
Tel-03-88902900
 
5. Taska Bijak Cerdik(Swasta)
No.15,Jln P9B1/15,Persint 9,62250 Putrajaya.
Tel-012-6562952
Registration fee: RM 50

Misc: RM 50
Monthly fee: RM 280 

6. Taska Si Comel(Tempat Kerja)
Wisma Tani,Lot 4G1,No 28,Persiaran Perdana,Persint 4,62624 Putrajaya.
Tel-03-88903061
 
7. Taska Generasi Gemilang(Swasta)
No.22,Jln P9B/10,Persint 9,62250 Putrajaya.
013-6640795
Fee : RM280
Registration : RM100
 
8. Taska Genarasi Gemilang(Swasta)
No.15,Jln P8E2/7,Presint 8,62250 Putrajaya.
Tel-03-88810686

9. Taska Al-Mizan(Swasta)
Blok E2,Kuaters Jenis Apartment,Fasa 12,Presint 9,62250 Putrajaya.
Tel-013-9491544

10. Taska Kreatif Kampus(Swasta)
No.1,Jln 14C 1/5,Presint 14,Putrajaya.
Tel-012-2926444 (Puan Solihatun)
E-mail : pu3_bongsu20178@yahoo.com
Fee : RM250/bulan.

11. Taska Sri Perdana(Tempat Kerja)
Jabatan Pendaftaran Negara.Aras 3,Lot 2G5,Presint 2,Putrajaya.
Tel - 03-88808223

Mana yang tulis tempat kerja tu boleh try, sebab selalunya keutamaan diberi pada yang kerja kat situ jer. nanti kalau aku dapat fee dia bp RM nanti aku update.


1 comment:

Fudehiru said...

terima kasih sebab tulih artikel nie. Al maklum kena survey taska yg murah dan skrg dah jumpa.TQ again

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?