Mar 9, 2011

TUA KER????

Oh..oh.. Pompuan paling takut bila cakap apasal aging ni... kalo tak, takkan wujud la macam-macam krim antipenuaan kat market sekarang kan... So, kamu rasa kamu ni muda lagi ke, dah ada tanda-tanda nak jadi makcik tua? Jom kite baca....


1. Dah ada garis halus dekat tepi mata, dekat mulut, dan dekat leher....

2. Tumit kaki korang dah start pecah-pecah....

3. Kulit muka dah start banyak pigmentation, kedut...

4. Korang dah start browsing kat tenet pasal anti-aging products... SK II, Avon, entah ape-ape lagi entah...

5. Korang dah setat ikut hobi mak-mak korang macam tengok katalog Tupperware, Avon (nak cari krim antipenuaan)...

6. Rambut dah jadik kaler lain (kaler putih la, kalu kaler emas ke, perak ke, gangsa ke tu korang sendiri yang gatal)

7. Kalau korang lalu area sekolah menengah, bebudak sekolah tu panggil korang 'makcik' instead of 'kakak'.

8. Bila baru berkenalan dengan orang asing dan bila kamu cerita pasal anak kamu, orang tu akan bertanya, "Bila nak terima menantu?" atau "Dah ada cucu?" padahal anak kamu kat umah berderet macam keretapi tu masih belum pun lepas sekolah menengah.

9. Korang lahir pada tahun pop yeah-yeah.

kalau korang ada lebih dari satu tanda-tanda diatas, SAHLAH KORANG DAH TUA.

Hehehehe....

1 comment:

fazemy said...

Aku dah 27 tahun tp dlm hati still rasa umo cam 19 tahun tuuu. seyes tak caye dah 27 tahun. dah tua arrr sbnrnya ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?