Jul 29, 2010

BREAKING DOWN

Upcoming days and week going to be a stressfull.

Lots of workload.

Think, think, think, for JPA organizational development's paperworks.

Waste, waste, waste time attending meetings that was supposed to be attended by him.

And so little time for myself.

I guess later I'm not going to write for quite some time.

Owh, I wish I am Medusa, for a few minutes. With one look, I can turned people to stone.

And that person is gonna be HIM! (Shaddap! You talk too much, but never walk the talk. You're such a jerk and tooooooo annoying. Go to hell!)

Sorry guys, I'm not really in the mood. Till then, ADIOS...

Jul 20, 2010

AKU NAK JADI BILLIONAIRE!

Kamu semua pernah dengar lagu I Want To Be A Billionaire yang sekarang tengah meletup-letup macam pop corn panas kat radio tak? Kalau tak pernah, nah...


I wanna be a billionaire so freakin' bad.
Buy all of the things I never had.
I wanna be on the cover of Forbes magazine.
Smiling next to Oprah and the Queen.
Oh everytime I close my eyes I see my name in shining lights.
Yeah a different city every night oh I swear the world better prepare for when i'm a billionaire.

Yeah I would have a show like Oprah I would be the host of.
Everyday christmas give Travie a wish list.
I'd probably pull an Angelina and Brad Pitt and adopt a bunch of babies that ain't never had shit.
Give away a few mercedes like here lady have this.
And last but not least grant somebody there last wish.
Been a couple months that i've been single so you can call me Travie Claus minus the ho ho.
Ahaa get it.
I'd probably visit where Katrina hit and damn sure do alot more than FEMA did.
Yeah can't forget about me stupid.
Everywhere I go imma have my own theme music.

Oh everytime I close my eyes I see my name in shining lights.
Yeah a different city every night oh I swear the world better prepare for when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh.

I be playing basketball with the president.
Dunking on his delegates.
Then I compliment on his political etiquette.
Toss a couple milli in the air just for the heck of it
But keep the fives, twentys, tens, and bens completely separate
And yeah I'll be in a whole new tax bracket
We in recession but let me take a crack at it
I'll probably take whatevers left and just split it up
So everybody that I love can have a couple bucks
And not a single tummy around me would know what hungry was
Eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
Go in your pocket pull out your wallet
And put it in the air and sing

I wanna be a billionaire so freakin' bad

Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen
Oh everytime I close my eyes I see my name in shining lights.
Yeah a different city every night oh I swear the world better prepare for when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh.
I wanna be a billionaire so freakin'  bad.

Kamu semua mesti nak tahu kenapa tiba-tiba aku cakap aku nak jadi billionaire dan tiba-tiba aku sangat suka lagu ni.

Penyakit ini mula terjadi lepas aku surf internet dan tengok hutang kad kredit aku yang makin banyak serta baki duit gaji aku bulan lepas yang berbaki hanya beberapa sen kat cimbeng (cara pantas untuk sebut CIMB Bank). Mari lihat hutang aku:

Hutang kawin-beribu-ribu ringgit.
Hutang PTPTN-beribu ringgit juga.
Hutang kad kredit-juga beribu-ribu ringgit.
Hutang kereta- masih beribu-ribu ringgit.

Cuba kamu campurkan semua hutang aku di atas. Kalau dicampur semua, aku memang jutawan. Jutawan hutang :p

Kamu rasa, kalau aku nyanyi lagu I want to be a billionaire ni seribu kali, aku akan jadi kaya tak?

Neysa dah sound

"Hai tak letih ke penyanyi ni nyanyi ulang-ulang?"

Maka cukup untuk hari ini aku dengar lagu ini buat kali ke tigablas ratus.



Jul 16, 2010

SEBAB KENAPA ISTERI SUKA MEMBEBEL


 
Aku tadi main tukar channel tv.

Tetiba tengok satu cite hindustan - Shah Rukh Khan dan Kajol (rasanya la... ke org lain) jadi suami isteri. Dan Kajol dok membebel kat laki dia pasai langsung tak de disiplin.Pastu gadoh. Haih.... Kamu dah tau bini kamu kuat membebel, jadi jangan ler buat dia start membebel.

HARI YANG PENUH DI ATAS KATIL

ari ni si kecik demam.

Maka aku cuti.

Tak pe lah, at least boleh kemas umah.

Ceh. aku rasa umah aku ni dah kemas berjam-jam pun masih bersepah-sepah.


Badan Adwa panas. Cecah 38.5 celcius. Tonsil dia bengkak lagi.

Bila Adwa demam, dia jadi extraordinary manja. Maka aku pun dah jadi macam orang sakit, terdampar jer atas katil melayan si kecik tu. Satu menda pun aku tak boleh buat, walaupun lipat kain.

Sekarang Adwa dah tidur. Dan aku still belum mandi. Nak bangun mandi je, Adwa nangis. Tak sihat, so dia tido-tido ayam jer.

Jul 15, 2010

KISAH TUALA WANITA

Sape di antara kamu semua yang pernah tengok cerita Paranormal Activity satu ketika dulu sila angkat tangan? Bagi yang tak pernah tahu pasal cerita tu, sila tengok trailer nya di sini.

Takutkan cerita tu? Dengar bunyi pelik-pelik, dengan pintu tertutup sendiri, dan Katie kena seret dari tempat tido, pergh... Sampai sekarang aku tak boleh lupa. Eh, sape yang angkat tangan tadi, dah boleh turunkan tangan kamu.

Alkisah tadi, aku dapat call dari mama. Dia tanya,

"Kamu period kan? Masa balik umah mama kamu buang pad kamu dalam dustbin kat dalam bilik yer? Kamu tak basuh dulu darah tu?"

Dem... Baru aku teringat, yer, selama ni aku memang basuh pad yang aku pakai. Entah macam mana, hari itu hari kalut lagi mengarut. Maka aku terkocoh-kocoh lalu terlupa membasuhnya, lalu bungkus-bungkus dan buang sahaja dalam dustbin di dalam bilik aku di rumah mama. Sorry, kepada si penggeli, tolong jangan bayangkan yer.

Berbalik kepada pertanyaan mama. Aku buat pengakuan, yer, memang aku terlupa nak basuh, tapi kenapa? Maka mama memulakan cerita hikayat 1001 malam dia,


" Kamu nak tau? 'Benda' tu mengamuk Ahad malam lepas. Mama tengah sembahyang kat bilik, abah kamu dah tidur. Tetibe pulak dengar macam ada orang pijak tangga naik atas.."

Oh ya. Rumah mama dua tingkat. Bilik aku dan bilik mama di tingkat atas rumah. Dan bilik mama betul-betul bersebelahan dengan tangga. Ada satu anak tangga itu, bila dipijak, akan berkeriut bunyinya.

Kamu dah rasa seram sekarang? Hehehe

Mama menyambung lagi,

" Lepas dengar bunyi tangga, mama rasa pelik pulak. 'Eh bunyi apa pulak tu?"


" Lepas tu mama dengar pintu bilik kamu kena tutup. dengar pulak kerusi meja solek kamu tu orang main sorong tarik. Kuat pulak tu bunyi nya. Macam orang tengah marah. Mama terus kejut abah, tanya dia, 'dengar tak?'. Lantas abah mengiakan yang dia juga terdengar bunyi tu."

Dem... Hati aku terus berdebar jer dengar cerita mama. Dah macam cerita Paranormal Activity yang aku tengok Ahad lepas.

Kejap. Cerita belum habis lagi.

" Bila abah kamu buka pintu bilik mama nak tengok bunyi apa dalam bilik kamu, tengok-tengok pintu bilik kamu tak bertutup pun. Tapi..... Pad kamu tu bersepah-sepah atas lantai. Dia mengamuk.... Lain kali dispose betul-betul.."

Jadi, aku tak perlu cerita lebih lanjut apa yang mama dan abah buat lepas tu. Cuma nak bagi pengajaran, sila basuh pad kamu yang telah digunakan, dan dispose betul-betul. Dan membasuh pad itu jangan anggap amalan kuno yer.

Jika kamu pernah dengar dan tidak percaya pasal satu cerita kat sekolah asrama ada 'benda' itu dok jilat-jilat pad budak perempuan dalam toilet, mungkin kamu dah boleh percaya cerita itu sekarang.

Jul 14, 2010

L.E.M.A.U.

Minggu ni aku isytiharkan minggu lemau bagi aku.

Serius aku memang tak de mood nak buat ape-ape kerja.

Dok kat opis, asyik layan tenet jer. Maaf yer bos-bos sekalian, minggu ini bukan minggu berintegriti aku.

Pada aku, buat kerja rajin-rajin pun, kalau bos kedekut markah LNPT, sama je macam bermalas-malasan.

Terutamanya, bos yang seksis. Diulangi. Seksis. Bukan seksi, tapi seksis yer tuan puan. Bos ini, yang lebih prefer idea dari kaum adam yang kononnya lebih bernas dan terhasil bukan kerana emosi. Hampas. Yang lebih mempercayai kaum adam lebih pandai buat kerja berbanding kaum hawa, maka meletakkan tanggungjawab menggalas mandat yang diberikan oleh pihak atasan kepada kaum adam sahaja. Hampas. Salah akukah menjadi sperma X terkuat dan berjaya hidup di dalam rahim ibuku, lalu lahir ke dunia dan membesar dan bekerja sepasukan denganmu?

Ape kau ingat kaum hawa tak boleh menggalas tanggungjawab? Siapakah yang melahirkan kau ke dunia kalau bukan si hawa yang kau pandang sebelah mata ni? Tahukah kau tanggungjawab mengandung, melahirkan, membesarkan kau sehingga kau berada di tempat yang kau ada sekarang ni merupakan tanggungjawab yang besar nian? Aku tak kisah kalau kau nak perkecilkan idea kami serta memandang kami si kaum hawa ni dengan sebelah mata kalau kau tu berpasangan dengan kaum sejenis dan pasanganmu itu yang mengandung, melahir dan membesarkan anakmu. Kan? Tapi Allah Maha Agung, tanggungjawab tu tak diberikan kepada kaum sejenis mu.

Jadi tak perlulah nak menunjukkan dengan ketara yang kau tu bersifat seksis. Kaum adam, kau hargai. Kaum hawa yang sepasukan denganmu? Adakah sekadar sex subject untuk kau persendakan sahaja dibelakang isterimu? Nasib baik aku dah kawin. Bagi yang bujang, tak pernah terlepas daripada usikan berbaur lucah, sama ada secara tersurat mahupun tersirat. Sengal...

Sekarang menunjukkan jam 4.53 petang. Tahap lemau aku makin meningkat. Kalau aku keropok, memang dah tak sedap langsung dimakan. So, i'm out of here. Nak pergi perah susu untuk bekalan Adwa esok. Calo mere betey.....

PENDEDAHAN BERANI MATI: NEW YORK SKIN SOLUTIONS

Tadi aku baru dapat e-mel, dan tak pasti kesahihan e-mel tu. Dan aku sangat berharap pada pengguna/ pelanggan New York Skin Solution (NYSS) untuk tampil dan buat pendedahan sekiranya ape yang didedahkan ni betul. (Sumber : e-mel group Yahoo!)

Sekali lagi aku nak tekankan... Aku bukan perempuan dalam ini cerita ye... Dah banyak aku dapat emel panggil aku 'D'. Aku cuma share cerita ini.

Aku bukan 'D' lah!!!


New York Skin Solutions (NYSS)

D nak bercerita tentang pusat kecantikan NYSS. D mula join NYSS dalam tahun 2007. Masa tu D terpengaruh dengan rancangan kecantikan (Chinese version) kelolaan NYSS di NTV7 sebelum pakar kecantikan di TV3. D buat first trial dan memang first trial percuma tapi sebelum masuk dia scan kulit kita. lepas tu dia buat rawatan memang best. first class punya layanan kemudian lepas habis dia minta kita tunggu kat bilik kaunseling. Masa nie dia scan lagi. dah tentu Nampak perbezaan kan sbb dah cuci muka so diapun cerita dan buat kita excited dengar. Dia bagitau problem kita dan cadangkan rawatan. Dia kata memang lepas buat 5 kali rawatan kita akan nampak perubahan. Masa tu D mintak nak balik fikir dulu sebelum buat keputusan bukan murah beb dekat RM9000 untuk 20 session. Masa nie 2 orang consultant akan masuk so jadi 3 orang. Mereka akan pujuk kita supaya terima mereka reduce harga package. D confiden sapa2 pun bila di asak bertalu2 oleh 3 orang dan takut2kan kita dengan problem kulit kita maka kita akhirnya akan bersetujukan lainlah yang kuat semangat. Setelah hampir lebih 2 jam di asak bertalu2 dalam bilik tu akhirnya D ambik package dengan collegen treatment berharga RM6800 utk 20 session. Bab pujuk memujuk nie memang consultant di New York Skin Solutions hebat. They are very persuasive. So D mulalah susun tarikh rawatan. My first consultant adalah Yuki. Masa rawatan pertama dia mintak D tukar all my cleasing produk guna New York punya brand. So D pun tukarlah habis lebih RM300 utk clenser, toner dan moisturizer. Sessi ke 2 dia mula promote collegen drink. Dia kata kalau nak lebih cepat berkesan baik ambik collegen drink nie. So habis lah RM2100 kat sini. Setiap kali rawatan dia akan promote kita supaya up gradekan package. kalau u tak buat nie lambat sikit nak ok, kalau u buat nie lebih elok, kalau u guna produk nie rawatan u lebih berkesan itulah kata2 pujukan dari mereka. Habis package yg dicadangkan pada awal tu tak bagus lah rupanya. Masuk rawatan ke 6, Yuki ditukarkan ke Subang Jaya so gantilah dengan Angel Too. Kalau Yuki dulu dia faham bahasa sikit. Kalau kita tak nak dia tak paksa .Angel nie lagi teruk. Disebabkan dia supervisor kat NY the Curve maka dia perlu mantainkan dia punya monthly sales. Sistem NY adalah seperti berikut - setiap consultant harus promote produk NY semaa rawatan dan sesiapa dapat jualan tertinggi akan dapat reward. So mereka nie akan berusaha untuk kenakan pelanggan. Betina nie tak faham bahasa.masa mula2 buat rawatan dia akan berbual dengan kita tanya macam2. So kita ingat dia mesralah tapi mereka nie dah dilatih untuk bertanya soalan bagi melihat kewangan pelanggan. Masa rawatan dibawah Angel, D terkena hampir RM4500 termasuk produk dan up grade package. Kind a scared to come out from facial room after each facial treatment sometimes. Scared to get consult ~ BUY....BUY. ...BUY or asked to top up facial courses. This situation allways make me stressed. Now.... almost RM12,000 just gone like that. Tentu nak tahu apa hasilnya kan. Masalah pore tak hilang tetap kelihatan wp sekarang dah masuk 25 kali rawatan. Masalah shagging tetap kelihatan, tiada perubahan. Ingat D ada beli collegen drink sampai habis 20 paket D minum tetap tak nampak kesan. Itu belum masuk produk harian, setiap 3 bulan kena beli sbb isi kandungan botolnya sikit je wp ditulis 50gm. Tak sampai 2 bulan cleanser habis. masalah skin oily masih macam dulu cuma kulit nampak lebih lembut sbb dah buat rawatan memanglah. My fren (kerja sama mcm D tapi cawangan lain) terkejut bila dia tengok beg biru NY ketika kami sama-sama menginap di hotel masa kursus. Dia adalah Chinese girls, dia kata macammana D boleh guna produk PENIPU. Dia pun bercerita, owner NY adalah dari Singapura. NY claim bahawa barangan mereka diimport tapi sebenarnya produk tersebut dari kilang di Seremban malah kawan D pernah pergi ke kilang tersebut dan owner kilang tu tak tahupun bahawa NY guna produk mereka. Mereka beli dengan harga yang murah dan dibawa ke Singapura untuk packing dan claim import. Harga markup lebih dari 500%. Kawan D ini handle kes NY sbb tu dia tahu detail about NY tapi D tak boleh cerita detail sbb kerahsiaan. Masa D dengar D rasa macam nak pengsan. Lepas tu D berkeras tak beli apa2 produk dari NY lagi akibatnya Angel Too tak buat rawatan untuk D sebaliknya dia suruh pelatih baru yg buat rawatan. D dah tak peduli lagi yg penting D nak habis cepat2 rawatan tersebut sbb dah bayar beb rawatan yang dia buat macam lepas batuk ditangga aje....pakaikan kita mask dan biarkan hampir 45 minit dan bila time rawatan tak sampai 15 minit pun. masa kita lama habis kat mask. D pernah dibiarkan selama sejam di bawah cold steam sampai ada bentuk ais beku kat hidung sbb terlalu sejuk. kejadian nie berlaku selepas D tolak untuk up grade package. So anda diluar sana..kalau tak de duit lebih jangan masuk kat tempat nie. Mereka adalah lintah yang tengah tunggu untuk hisap darah anda. Mereka nie kering hati dalam bab2 menipu. Jika anda lihat rancangan pakar kecantikan di TV3, setiap peserta didalam rancangan tu dapat ganjaran RM3500(dlm bentuk package rawatan) dan produk. D juga pernah ditawarkan untuk masuk dalam rancangan tu tapi D tolak. So tepuk dada tanyalah selera. 


Ada masalah kulit? Saya boleh bantu anda. Emel saya adwaseyesfl@yahoo.com atau LIKE FB Page saya Adwa's Eye Supplements For Life sekarang!!



Jul 12, 2010

EXPENSIVE SKINCARE ~ IS IT A MUST???

If you look around my room, you'll find no SKII, Biotherm, Clinique or any expensive skincare on my dressing table. The truth is, I'm not using any of them or to be precise, i did not use any branded skincare product.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?