Mar 2, 2010

YANG MANA SATU IDAMAN...

Yang mana satu.. Idaman kalbu poket.... Aha.... Susah betul la nak mencari baby carrier untuk Adwa nih... Aku sebenarnya berkenan sangat ngan brand Baby Bjorn.. Tapi harga dia mak aih..... Boleh beli stroller lagi satu tuh... cecah RM500++ tau tak??? Aku berkenan sangat yang ini.... Baby Bjorn Baby Carrier Original harga RM399... sangat-sangat cantik... Warna Pop Green... Ni aku letak gamba dan jugak details kain dia...


Aku pun masih mencari-cari lagi mana satu carrier yang selesa untuk Adwa & juga untuk sape yang dukung dia, yang ada good air flow sebab Adwa ni kuat berpeluh dan kulit dia sangat-sangat sensitif bila panas..

Tadi sesaje je surf internet and aku jumpe satu carrier yang best jugak kat littlewhiz.com :

Naforye Into Vogue Baby Carrier (Naforye ni macam tak berapa popular, produk dari Taiwan, tapi nampak bagus... Features macam setanding dengan Baby Bjorn jer). Harga boleh tahan. dalam seratus lebih... And support leher jugak... Suke yang ini, tapi kena tunggu green light dari Abah Adwa lah...





Gamba credit to littlewhiz.com

4 comments:

papaYA said...

Dari pengalaman akak2 aku, baby carrier tu, elok yang baby boleh pandang ke arah kita dan yang membelakangkan kita so that the baby can enjoy seeing things other than the face of the one carrying him/her ;)

Dan cari yang ringan sebab kalau carrier dah berat, campur dengan berat baby lagi, sakit jugak nak membawanya.

Strap mesti padding supaya tak sakit bahu.

Mama Adwa said...

tu lah.. lebih selesa carrier itu.. lebih mahal lah harganya... hehehehe...

papaYA said...

Ehehehehe, betol2.. No doubt..

Tapi carrier yang berkualiti, tahan lebih lama. If jaga elok2, boleh pakai untuk 2-3 anak, then boleh jual secondhand bila dah taknak ada anak lagi ;)

Mama Adwa said...

yer betul..betul... nak baby bjorn.. nak baby bjorn...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?