Mar 19, 2010

JANGAN GELAK, INI BUKAN DRAMA SWASTA

Malam semalam aku attend satu majlis pernikahan di Kelab Shah Alam... Majlis dimaklumkan akan berlangsung selepas isyak.

Sesampai di sana, semua family dah menunggu... Sementara tunggu pengantin sampai, Adwa beralih-alih tangan, ramai sungguh peminat...


Adwa dan Atuk Hamid...



Ewah... bukan main lagi Adwa baring atas perut Atuk Hamid...
Atuk hamid jaga Adwa since dalam perut lagi tau....


Maka, ada kejadian yang tidak diduga berlaku... Jam dah menunjukkan lebih pukul sepuluh malam, namun.... Pengantin tak kunjung tiba..

The wedding is off...

Tak perlulah aku ulas dengan lanjut... Ni cerita hal keluarga...Tak baik buka keaiban orang... Tapi kedengaran akan berlaku saman menyaman sampai berjuta ringgit lepas nih....

Mama Adwa : Pengajarannya, jangan aibkan keluarga orang, jangan pijak maruah orang sesuka hati....Sekarang nih zaman saman menyaman, buat salah sikit jer... "I'll see you in court..."
Ape kau ingat polis jer boleh saman orang??? Kalau kau rasa poket kau tu berduit, silalah....
Tapi bila difikirkan balik.. Adakah maruah manusia sekarang boleh dinilai dengan wang ringgit??

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?