Nov 8, 2009

Lampin Pakai Buang

Bagi korang yang baru je menyambut kehadiran orang baru dalam hidup korang, tahniah la diucapkan. Jadi, paham-paham je lah yer, bila dah bertambah jumlah bilangan ahli keluarga, bajet korang pon dah bertambah besarkan (korang akan perasan bila :- duit gaji tak tau pegi mana, tau2 jer dah pokai). Salah satu keperluan si manja mesti la PAMPERS atau LAMPIN PAKAI BUANG. Mungkin ada antara korang lagi suka pilih untuk pakai lampin biasa/ lampin reusable yang semakin laris di pasaran sekarang walaupun harganya agak mahal, tapi berbaloi. Tapi, ex- mak buyung macam aku yang kerja ni, mana la ada masa nak basuh lampin dik non ooiii. So aku nak share skit la pendapat pasal jenama-jenama pampers yang pernah Adwa guna.


DRYPERS SOFT FOR NEWBORN
Ni jenama pertama yang aku beli. Sebabnya, aku dah compare dengan jenama-jenama lain yang ada pampers khas untuk bayi yang baru lahir (newborn) dan aku rase Drypers la yang paling murah (depend gak korang beli kat mana) kalau nak dibandingkan dengan jenama lain yang offer ciri-ciri yang sama (navel care, cotton-like outer cover,reusable tapes,dsb.)

LAMPIN PAKAI BUANG GIANT


Aha... buat ibu bapa yang bajet ciput... Boleh la try pakai lampin ni, agak murah la, lebih kurang dalam 30sen sehelai. Tapi Adwa pakai waktu siang jer, sebab permukaan luar lampin ni plastik, bukan cotton-like, so kalau pakai waktu malam takut nanti aku ada sindrom 'M' nak tukar pampers dia dan terrrrrlambat tukar lampin kena ruam lampin pulak Adwa.. bagi korang yang sememangnya mempunyai bajet rendah, tak salah pakai lampin pakai buang yang murah, tapi, tahap kerajinan korang untuk tukar pampers anak kena lebih sikit la kan.. Tapi, bagi ibubapa yang pakai lampin mahal, jangan pulak ingat bila anak pakai lampin mahal, anak korang tak akan kena ruam lampin! Same jelah kalau pakai lampin murah ke, mahal ke, kalau mak bapaknyer malas nak tukar, memang la punggung budak tu merah kena ruam.

Hmm...sekarang Adwa dah try macam-macam jenama dah. Cuma cap mami pokai (Mami Poko) je yang dia lom try. Anyway, aku beli pampers ni time sale gila-gila, time pampers tu jatuh RM0.40 sen je sehelai, aku borong sekali empat, hehehehe.... Skarg umah aku dah cam gudang pampers dah. Tak salah pun beli banyak, pampers bukan cam makanan yang ada expired date. Kan?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?