Nov 20, 2009

Get Organized!





Barang- barang baby kan banyak giler. Dengan wet tissues la, bedak, minyak angin jer, losyen, bla, bla, bla.... abih tu bila nak angkut bawak naik bilik takkan nak naik turun dua tiga kali mengangkut barang-barang tu. So aku susun sume mende-mende yang perlu masa tukar pampers @ mandikan anak aku dalam bakul kecik.. tak payah la beli mahal-mahal, just guna ape yang ada je lah. Macam aku guna bakul yang dapat sekali dengan hamper barang anak aku. So bakul tu lebih kurang macam ni lah....

Ape yang ada dalam bakul ni? Hm... Wet tissues, bedak talkum, spray (letak air dan dicampur dengan sedikit dettol, jadi bila tukar pampers just spray jer dekat area yang kena najis dan lap la dengan wet tissues – make sure lap kering-kering baru pakaikan nappy rash cream), losyen, baby oil, nappy rash cream, minyak yuyi, cotton buds, pampers (2 @ 3 helai), dan nail clipper. Barang-barang ni aku letak dalam satu bakul so that senang sikit nak capai @ bawak pergi mana-mana. Takde la asyik tercari-cari je dan tersusun sikit.. kan... kan...

1 comment:

papaYA said...

Sangat informative! Cerita dari pengalaman seseorang. Suke ;)
Keep on updating!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Why Do I Need Supplement?